två personer i et bryggeri

Utrustning för bryggerier

Processmaskinerna för storskalig ölbryggning

För er som jobbar inom bryggbranschen kan processmaskiner vara en utökning ni behöver för att höja er kvalitet. Här kan ni säkerställa en effektiv, högkvalitativ och kostnadseffektiv bryggningsprocess och minska oönskade effekter samt underlätta ert arbete avsevärt.

Vid ölbryggning i stor skala behövs maskiner som kan hantera stora volymer med precision och noggrannhet. Här går vi igenom några av de viktigaste processmaskinerna ni bör överväga för ert bryggeri.

En jetmixer används för blandning och cirkulering av torrprodukter såsom humle, malt, jästnäring eller klarifieringsmedel. En jetmixer använder sig av olika tekniker för att distribuera produkterna jämnt i tanken och sedan blanda dem kontinuerligt. Jetmixers säkerställer en jämn och homogen blandning, vilket är kritiskt för att uppnå en konsekvent kvalitet på ölet. Genom att blandaren kan hålla hela tanken i rörelse minskar risken för att socker eller restprodukter ska bränna fast i väggarna eller sjunka till botten vid oönskade tillfällen.

En cellmatare används för att transportera och dosera mängden produkter från ett ställe till ett annat. Detta gör det enklare att automatisera er process och alltid få exakta mängder produkter på optimalt sätt.

Vilka processmaskiner bistår vi med på JP Proces?

Valet av processmaskiner beror på flera faktorer som produktionsvolym, nuvarande utrustning samt ditt bryggeris specifika behov och förutsättningar. Här är några av de vanligaste processmaskinerna som ofta används i storskaliga bryggerier:

Ytron Y, Jetmixer – Denna jetmixer använder en radialinjektorpump som genererar en kraftig axiell vätskestråle för effektiv omblandning. Det avancerade blandarmunstycket har en vakuumkammare som skapar maximal turbulens. Ytron Y-blandare har inga roterande delar vilket minimerar slitage och skärkrafter på produkten.

Ytron Y är tillverkas i SS304 eller SS316 för korrosionsbeständighet och uppfyller livsmedelskraven. Utformningen med tanke på CIP och SIP som underlättar rengöring utan demontering. Användningen av jetblandaren reducerar blandningstiderna med upp till 80% jämfört med konventionella blandare.

Sterivales, Rotorvale Heavy, Cellmatare – En roterande cellmatare för volymetrisk dosering av torra bulkprodukter. Den är tillverkad i det rostfria stålet SS316L enligt GMP och EHEDG-riktlinjer för livsmedelsindustrin. Rotovalve Heavy har en labyrinttätning av slitstarka material som PEEK och PTFE vilket säkerställer dammsäker dosering utan spill.

Antalet fickor och deras volym kan anpassas för att möjliggöra en exakt önskad dosvolym mellan 0,1-25 liter per varv. Slitagedelarna är utbytbara för att ge produkten en lång livslängd. Drivenheten kan vara en elmotor eller pneumatikmotor. Produkten är ATEX-godkänd för användning i explosionsriskområden. Storlekarna som erbjuds har en diameter mellan 50-300 mm.

Genom att investera i rätt processmaskiner för era specifika behov kan ni uppnå ökad effektivitet, kvalitet och lönsamhet för ert bryggeri.  

Vår service

Vi på JP Proces erbjuder processmaskiner av högsta kvalitet för bryggerier utan erbjuder även expertkunskap och omfattande service för installation, drift och underhåll av era system.

Våra erfarna ingenjörer arbetar nära er för att utforma skräddarsydda lösningar som uppfyller era exakta krav och specifikationer. Vi erbjuder regelbunden service, reparationer och reservdelar för att säkerställa att era maskiners prestanda och livslängd är optimal.

Ring oss idag för en kostnadsfri konsultation om hur vi kan hjälpa dig uppgradera och effektivisera ditt bryggeri med marknadens bästa processmaskiner och service.

Rulla till toppen